- 600 g Roma-tomaten
- 1 stk citroen schoongeboend
- 1 stk bosui
- 5 el olijfolie
- 14 blaadjes blaadjes dragon
- 1 tl honing
- 1 snufje zout peper
- 2 el kappertjes uitgelekt en drooggedept
- 200 g Hollandse garnalen
Kruis de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Spoel af onder koud stromend water en ontvel ze. Verwijder vocht en zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes van1 cm.
Rasp de schil van de citroen. Pers de citroen. Snijd het bosuitje heel fijn. Snijd 6 dragonblaadjes fijn. Klop 1 ½ el olie, 1 el citroensap, bosui, fijngesneden dragon en honing tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de rest van de olie (3 1/2 el) in een kleine pan. Frituur eerst de 8 ( of iets meer) dragonblaadjes in enkele seconden knapperig. Frituur daarna de kappertjes in ca 2 minuten knapperig. Laat uitdruipen op keukenpapier. Schep 1 eetlepel gefrituurde kappertjes door de garnalen.
Verdeel de garnalen over 4 glaasjes. Schep vervolgens de stukjes tomaat erop. Verdeel de dressing erover. Garneer met citroenrasp, gefrituurde kappertjes en gefrituurde dragon.
Calorieën: 92kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 12g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 81mg | vezels: 2g | suiker: 4g | vitamine C: 23mg