Ga terug
+ servings
Gevulde varkenshaas met Serranoham
Gevulde varkenshaas met Serranoham
Ontdek de heerlijke samensmelting van sappige varkenshaas omhuld met de zoute finesse van Serranoham. Deze gevulde creatie is een smaakvolle symfonie van texturen en aroma's die zowel de liefhebbers van vlees als fijnproevers zal verrukken. Perfect voor een speciale gelegenheid of een verfijnd diner thuis.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 50 minuten
Oventijd 35 minuten
1 uur 25 minuten

Ingrediënten
  

  • 15 gram gedroogde paddenstoelen
  • 15 gram boter
  • 75 gram ontbijtspek in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 250 gram kastanjechampignons fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte platte peterselie
  • zout versgemalen peper
  • 2 varkenshaasjes à 250 gram
  • 8 plakjes Serranoham
  • 2 winterwortel in repen van 8 cm
  • 2 pastinaak in repen van 8 cm
  • 1 zoete aardappel in repen van 8 cm
  • 6 sjalotjes gehalveerd
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 rode appel ongeschild in partjes

Instructies
 

  • Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en giet er 150 ml kokend water op. Laat ca. 20 minuten weken. Knijp het vocht uit de paddenstoelen en snijd alles piepklein.
  • Verhit intussen 15 gram boter in een koekenpan en bak de ontbijtspek ca. 3 minuten tot het knapperig is. Schep met schuimspaan uit de pan. Hak de champignons fijn in een keukenmachine (gebruik de pulseknop). Bak in het achtergebleven bakvet de ui ca. 3 minuten lichtbruin. Roer erdoor: 1 teentje knoflook, geweekte paddenstoelen, gehakte champignons, uitgebakken spek en peterselie. Laat dit ca. 30 minuten heel zachtjes sudderen tot alle vocht verdampt is. Breng op smaak en zout en peper en laat afkoelen.
  • Snijd met een scherp mes het dikke gedeelte van de varkenshaas horizontaal in, zodat een opening ontstaat. Vul de opening met het paddenstoelenmengsel. Vouw het dunne uiteinde van de varkenshaas iets terug zodat al het vlees overal even dik is en bestrooi de buitenzijde met zout en peper. Wikkel de Serranoham om het vlees, zodat alles bedekt is. Steek eventueel vast met cocktailprikker.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg wortel, pastinaak, aardappel en sjalotjes in een braadslede. Bestrooi met 2 teentjes knoflook, zout en peper. Schep 5 eetlepels olijfolie erdoor. Dek af met aluminiumfolie. Bak in de oven ca. 20 minuten, halverwege omscheppen. Verhit intussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de varkenshaas heel voorzichtig rondom bruin. Neem de braadslede uit de oven en verwijder de folie. Schep de appel erdoor en leg de varkenshaasjes erop. Bak alles nog ca. 15 minuten. Haal uit de oven. Snijd met een scherp mes de varkenshaasjes in plakjes. Breng de achtergebleven groenten op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngehakte platte peterselie. Schep wat geroosterde groenten op de warme borden en verdeel de varkenshaas erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 589kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 30g | vet: 31g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 102mg | vezels: 10g | suiker: 18g | vitamine C: 25mg