- 500 g kersen diepvries
- 250 gram frambozen diepvries
- 65 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren gesplitst
- 1 bakje mascarpone 250 gram
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram chocoladecake in blokjes
- ¼ l slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
Laat de kersen en frambozen ontdooien. Doe de frambozen in een pan met de basterdsuiker en 1 eetlepel water. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen (frambozensiroop).
Klop de eiwitten tot ze zachte pieken hebben. Zet even apart. Doe de eidooiers, mascarpone, basterdsuiker en vanille in een kom en klop (dezelfde gardes, zonder af te wassen!) ca. 3 minuten met de mixer tot het dik en romig is. Schep door de stijfgeslagen eiwitten.
Leg 1/3 deel van de cakeblokjes op de bodem van een glazen schaal. Besprenkel met 1/3 van de frambozensiroop. Verdeel daar de helft van de mascarponemix over en vervolgens de helft van de kersen. Verdeel hierover nog 1/3 deel van de cake, 1/3 deel frambozensiroop en de rest van de mascarpone. Verdeel hier de rest van de kersen over, de laatste cakeblokjes en tot slot de laatste frambozensiroop. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast.
Klop de slagroom met de suiker vlak voor het serveren tot zachte pieken. Verdeel over de tiramisu. Zeef de cacao erover heen.
Calorieën: 419kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 7g | vet: 29g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 128mg | vezels: 4g | suiker: 24g | vitamine C: 13mg