Ga terug
+ servings
Chocolade-kersen tiramisu
Chocolade-kersen tiramisu
Geef je over aan de verleiding van deze chocolade-kersen tiramisu. Een dessert waarin rijke chocolade en sappige kersen zich vermengen met zachte mascarpone, ideaal voor een zoete afsluiting die je smaakpapillen zal betoveren.
Aantal 8 personen
Voorbereiding 20 minuten
Wachttijd 4 uur
4 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 g kersen diepvries
  • 250 gram frambozen diepvries
  • 65 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren gesplitst
  • 1 bakje mascarpone 250 gram
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram chocoladecake in blokjes
  • ¼ l slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Instructies
 

  • Laat de kersen en frambozen ontdooien. Doe de frambozen in een pan met de basterdsuiker en 1 eetlepel water. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen  (frambozensiroop).
  • Klop de eiwitten tot ze zachte pieken hebben. Zet even apart. Doe de eidooiers, mascarpone, basterdsuiker en vanille in een kom en klop (dezelfde gardes, zonder af te wassen!) ca. 3 minuten met de mixer tot het dik en romig is. Schep door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Leg 1/3 deel van de cakeblokjes op de bodem van een glazen schaal. Besprenkel met 1/3 van de frambozensiroop. Verdeel daar de helft van de mascarponemix over en vervolgens de helft van de kersen. Verdeel hierover nog 1/3 deel van de cake, 1/3 deel frambozensiroop en de rest van de mascarpone. Verdeel hier de rest van de kersen over, de laatste cakeblokjes en tot slot de laatste frambozensiroop. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de suiker vlak voor het serveren tot zachte pieken. Verdeel over de tiramisu. Zeef de cacao erover heen.

Voedingswaarde

Calorieën: 419kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 7g | vet: 29g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 128mg | vezels: 4g | suiker: 24g | vitamine C: 13mg