Beleef een culinair genot met deze zalm verpakt in krokant bladerdeeg. Een gerecht waarin zachte zalm en boterig deeg samenkomen, ideaal voor een elegante hoofdmaaltijd die zowel eenvoudig als indrukwekkend is.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Blancheer de spinazie 1 minuut in ruim kokend water. Giet af in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Bestrooi de zalm met zout en peper.
Leg het bladerdeeg op een bakplaat. Prik er enkele keren met een vork in. Leg de zalm in het midden (snij een beetje op maat zodat het past in het bladerdeeg). Verdeel de spinazie erover. Verkruimel de roomkaas over de spinazie. Vouw het bladerdeeg over de zalm en maak de zijkanten dicht. Bestrijk met losgeklopt ei. Bak de zalm in bladerdeeg in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
Notities
*Je kunt ook 6 plakjes diepvries bladerdeeg laten ontdooien. Leg ze daarna op elkaar en rol ze uit tot een rechthoekige lap.