Ga terug
Mijn favoriete bonendip uit het kookboek Lots of Vega van Lotte Vermeer
Mijn favoriete bonenspread
Heerlijk vegetarisch broodbeleg op basis van limabonen. Op smaak gebracht met knoflook, rozemarijn en citroen. In 20 minuten klaar.
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 5 dagen

Ingrediënten
  

  • 2 blikken limabonen à 400 gr
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 5 el olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Giet en spoel de limabonen af. Pers de knoflook. Fruit de knoflook en rozemarijn 5 minuten in een steelpannetje met olijfolie op een heel laag vuurtje. Om te voorkomen dat de knoflook verbrandt, verwarm je de olie en knoflook gelijktijdig.
  • Voeg de bonen, het citroensap, de olijfolie extra vierge en wat zout en peper toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwijder de rozemarijntakjes en voeg de citroenrasp toe. Stamp of prak de bonen fijn. Voeg eventueel water of extra olijfolie toe als de spread aan de droge kant is.
  • Lekker op een sandwich met gebakken champignons.

Voedingswaarde

Calorieën: 1188kcal | koolhydraten: 213g | eiwit: 67g | vet: 10g | verzadigd vet: 2g | vezels: 85g | suiker: 3g | vitamine C: 12mg