- 2 blikken limabonen à 400 gr
- 3 teentjes knoflook
- 8 takjes verse rozemarijn
- sap en rasp van 1 citroen
- 5 el olijfolie extra vierge
Giet en spoel de limabonen af. Pers de knoflook. Fruit de knoflook en rozemarijn 5 minuten in een steelpannetje met olijfolie op een heel laag vuurtje. Om te voorkomen dat de knoflook verbrandt, verwarm je de olie en knoflook gelijktijdig.
Voeg de bonen, het citroensap, de olijfolie extra vierge en wat zout en peper toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder de rozemarijntakjes en voeg de citroenrasp toe. Stamp of prak de bonen fijn. Voeg eventueel water of extra olijfolie toe als de spread aan de droge kant is.
Lekker op een sandwich met gebakken champignons.
Calorieën: 1188kcal | koolhydraten: 213g | eiwit: 67g | vet: 10g | verzadigd vet: 2g | vezels: 85g | suiker: 3g | vitamine C: 12mg