Ga terug
+ servings
Steak Tartare; klassiek recept
Steak tartare klassiek
Steak tartare; Franser kan haast niet. Heerlijke rauwe fijngesneden biefstuk op smaak gebracht met diverse smaakmakers. Geschikt als voor-, lunch- of hoofdgerecht.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 10 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram mooie biefstuk

Dressing

  • 1 sjalotje heel fijngesnipperd
  • 50 gram mini augurkjes fijngesnipperd
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele druppels worcestersaus
  • enkele druppels tabasco
  • 20 gram kappertjes
  • 1/2 eetlepel Franse mosterd
  • zout versgemalen peper

Garnering

  • kappertjes

Instructies
 

  • Leg het vlees 1-1½ uur in de diepvries, zodat het heel stevig en half bevroren is en je het makkelijk kunt snijden.
  • Vraag je slager om het rundvlees klein te snijden. Maar zelf doen is toch beter. Snijd het vlees eerst in reepjes en daarna in fijne blokjes. Doe in een kom, dek af en zet tot gebruik in de koelkast (doe die niet langer dan ca. 2 uur).
  • Maak dan de dressing. Snijd de sjalot en augurkjes fijn. Doe in een kom. Voeg toe: 1 eetlepel mayonaise, 2 eidooiers, 2 eetlepels olijfolie, worcestersaus, tabasco, kappertjes en mosterd. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Vlak voor serveren. Meng de dressing door de gesneden biefstuk. Proef en breng op smaak met zout, peper, worcestersaus en tabasco. Leg de ringvorm op een bord en schep ¼ deel van het vleesmengsel erin, druk goed aan en haal de ring weer weg. Maak op dezelfde manier nog 3 ‘taartjes’. Garneer met kappertjes. Lekker met knapperige toast.

Voedingswaarde

Calorieën: 301kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 27g | vet: 21g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 174mg | vezels: 0.4g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg