Ga terug
+ servings
Plaatpizza met wortel en Brie uit het kookboek Dé Bakplaat van Rukmini Iyer
Plaatpizza met wortel en Brie
Simpel te maken hartige taart met verschillende soorten wortel en Brie. Alleen een groene salade erbij en je hebt in een mum van tijd een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Oventijd 30 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg koeling
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 200 gram Brie of andere smeltkaas, in dunne plakjes
  • 400 gram regenboog wortelmix
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • Versgemalen peper
  • Paar takjes tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortelen of snijd de dikkere in vieren.
  • Leg het bladerdeeg (met het bakpapier uit de verpakking) op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2,5 cm vrij. Leg de plakjes Brie erop.
  • Doe de wortelen in een ruime kom. Schep om met de olijfolie en het zout. Rangschik de wortelen netjes op de kaas. Strooi de tijm erover.
  • Zet de taart ca. 30 minuten in de oven tot hij lichtbruin is. Dien heet op. Lekker met een groene salade met kerstomaat, avocado, bosui en pijnboompitten.

Notities

TIP: vervang eventueel de Brie door jonge komijnekaas. Of doe half om half.

Voedingswaarde

Calorieën: 576kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 16g | vet: 40g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 50mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 3mg