Simpel te maken hartige taart met verschillende soorten wortel en Brie. Alleen een groene salade erbij en je hebt in een mum van tijd een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de wortelen of snijd de dikkere in vieren.
Leg het bladerdeeg (met het bakpapier uit de verpakking) op de bakplaat. Bestrijk het deeg met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2,5 cm vrij. Leg de plakjes Brie erop.
Doe de wortelen in een ruime kom. Schep om met de olijfolie en het zout. Rangschik de wortelen netjes op de kaas. Strooi de tijm erover.
Zet de taart ca. 30 minuten in de oven tot hij lichtbruin is. Dien heet op. Lekker met een groene salade met kerstomaat, avocado, bosui en pijnboompitten.
Notities
TIP: vervang eventueel de Brie door jonge komijnekaas. Of doe half om half.