- 1 kg iets kruimige biologische aardappelen, ongeschild
- zout
- 100 ml olijfolie
- 1 eetlepel grof zeezout
- blaadjes van 5 takjes rozemarijn fijngehakt
- versgemalen zwarte peper
Was de aardappelen (schil ze niet!) en kook ze in 20 minuten net gaar in water met zout.
Verwarm de oven voor op 225℃. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en bestrijk het met olijfolie. Verdeel de gare aardappelen erover en plet ze enigszins met een pureestamper. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
Bak de aardappelen in ca. 25 minuten bruin en krokant. Neem uit de oven en maal er peper over.
Calorieën: 394kcal | koolhydraten: 44g | eiwit: 5g | vet: 23g | verzadigd vet: 3g | vezels: 6g | suiker: 2g | vitamine C: 49mg