Ga terug
+ servings
Wiener Melange als dessert (roomijs met koffie en slagroom)
Snel koffie-dessert van roomijs met een koude gezoete koffiesaus.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 5 minuten
Koeltijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 300 ml sterke espresso
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cognac of koffielikeur
  • 4 bolletjes roomijs

garnering

  • stijfgeslagen slagroom
  • cacaopoeder

Instructies
 

  • Zet 300 ml sterke koffie. Roer de honing en suiker erdoor. Laat afkoelen en in koelkast in ca. 1 uur ijskoud worden
  • Verdeel de ijsbolletjes over vier glazen. Schenk de koude koffie erover. Garneer elk glas met een flinke toef slagroom. Bestrooi met cacaopoeder. Direct serveren.

Notities

TIP: je het roomijs vervangen door mokka-ijs. In plaats van koffie kun je ook ijskoude chocolademelk nemen. Bestrooi dan de slagroom met kaneel.

Voedingswaarde

Calorieën: 223kcal | koolhydraten: 15g | eiwit: 3g | vet: 17g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 58mg | vezels: 0.3g | suiker: 13g | vitamine C: 1mg