Ga terug
+ servings
Coffee affogato with vanilla ice cream and espresso
Affogato al caffè: Italiaans klassieke ijs-koffie
Affogato betekent in het Italiaans ‘verdronken’. Met andere woorden een bolletje ijskoud roomijs zwemt in een hete espresso.  Maar ander ijs (chocolade-ijs, stracciatella-ijs of mocca-ijs) verzuipt ook goed.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 bolletjes roomijs
  • 4 kopjes sterke espresso warm

Instructies
 

  • Verdeel de bolletjes ijs over vier bekers of glazen. Zet deze in de vriezer.
  • Maak 4 kopjes sterke espresso en laat ietsjes afkoelen tot warm, maar niet gloeiend heet.
  • Haal het ijs uit de vriezer. Giet de warme espresso eroverheen en eet direct.

Voedingswaarde

Calorieën: 104kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 2g | vet: 6g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 22mg | vezels: 0.3g | suiker: 11g | vitamine C: 0.3mg