Ga terug
+ servings
Egglicious Avocado met zalm
Avocado met zalm uit de oven
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van onze ovengebakken avocado gevuld met sappige zalm. Een harmonieuze samensmelting van romigheid en zee, ideaal voor een gezonde en toch verfijnde maaltijd.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Oventijd 10 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 4 kleine eieren S, zogenaamde henneneitjes
  • 4 sneetjes gerookte zalm sandwichplakjes
  • bieslook fijngehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit, maar schil de avocado NIET. Leg de avocado’s in een ovenschaal en leg op elke helft een stukje gerookte zalm en druk goed aan in de holte waar de pit heeft gezeten.
  • Breek voorzichtig één voor één de eieren in een kopje. Lepel heel voorzichtig de dooier uit het eiwit en schep de eidooier in de holte van de avocado. Doe dit voor alle avocado’s.
  • Zet de avocado’s in de oven en bak ze ca. 10 minuten tot de dooiers zacht zijn. Haal ze uit de oven en zet elke avocado op een bordje. Bestrooi met de bieslook.

Voedingswaarde

Calorieën: 247kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 11g | vet: 20g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 168mg | vezels: 7g | suiker: 1g | vitamine C: 10mg