- 2 eetrijpe avocado’s
- 4 kleine eieren S, zogenaamde henneneitjes
- 4 sneetjes gerookte zalm sandwichplakjes
- bieslook fijngehakt
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit, maar schil de avocado NIET. Leg de avocado’s in een ovenschaal en leg op elke helft een stukje gerookte zalm en druk goed aan in de holte waar de pit heeft gezeten.
Breek voorzichtig één voor één de eieren in een kopje. Lepel heel voorzichtig de dooier uit het eiwit en schep de eidooier in de holte van de avocado. Doe dit voor alle avocado’s.
Zet de avocado’s in de oven en bak ze ca. 10 minuten tot de dooiers zacht zijn. Haal ze uit de oven en zet elke avocado op een bordje. Bestrooi met de bieslook.
Calorieën: 247kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 11g | vet: 20g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 168mg | vezels: 7g | suiker: 1g | vitamine C: 10mg