Korstdeeg
- 150 gram bloem
- Zout
- 75 gram koude boter
Vulling
- ½ kleine rode ui
- 10 gram boter
- 75 gram Gruyère de Comté-kaas geraspt
- 75 gram blauwe kaas Saint Agur, piepkleine stukjes
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 5 takjes platte peterselie fijngehakt
In kom doen: bloem, ½ theelepel zout en de boter. Met 2 messen de boter door de bloem snijden tot erwtjes-grootte. Ca. 5 eetlepels KOUD water erdoor mengen. Met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Ca. 30 minuten afgedekt in koelkast zetten.
Intussen ui pellen en heel fijnsnipperen. In koekenpan ca. 10 gram boter verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Deeg uitrollen (zie advies in de inleiding) tot een ronde lap, ca 2 cm groter dan de taartvorm. Leg het deeg in de taartvorm. (Verwijder voorzichtig het plasticfolie als je dat hebt gebruikt voor het uitrollen.) Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de geraspte Gruyère en de stukjes blauwe kaas over de bodem.
Klop in een kom de eieren los met de slagroom. Roer de fijngehakte peterselie erdoor. Schenk het eimengsel over de kaas in de vorm. Verdeel de gebakken ui erover.
Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de quiche in ca. 2 uur koud worden.
Verdeel in 8 punten (als voorgerecht), of in 16 punten als een borrelhap.
Calorieën: 357kcal | koolhydraten: 16g | eiwit: 10g | vet: 28g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 157mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg