- 2 rollen koelvers bladerdeeg
- 75 gram truffeltapenade
- 75 gram zongedroogde- tomatentapenade
- 1 eidooier
Rol de eerste lap deeg af op bakpapier. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam. Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om. Snijd met behulp van de eerste kerstboom het teveel aan deeg van de bovenste lap af. Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen om de takken van de boom te vormen. Draai elke tak spiraalsgewijs om. Doe dit voorzichtig en zo regelmatig mogelijk. Bestrijk de boom met eidooier.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de boom in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.
Calorieën: 2713kcal | koolhydraten: 219g | eiwit: 39g | vet: 187g | verzadigd vet: 48g | cholesterol: 200mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 3mg