Ga terug
+ servings
Luxe Kerstboom bladerdeeg hapje staand
Luxe kerstboom van bladerdeeg
Laat de feestdagen schitteren met deze luxe kerstboom gemaakt van knapperig bladerdeeg. Een feestelijk hoogtepunt op je kersttafel dat zowel verrukt als verrast!
Aantal 1 kerstboom
Voorbereiding 15 minuten
oventijd 20 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 75 gram truffeltapenade
  • 75 gram zongedroogde- tomatentapenade
  • 1 eidooier

Instructies
 

  • Rol de eerste lap deeg af op bakpapier. Snijd er een kerstboomvorm uit: een driehoek met een stam. Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om. Snijd met behulp van de eerste kerstboom het teveel aan deeg van de bovenste lap af. Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen om de takken van de boom te vormen. Draai elke tak spiraalsgewijs om. Doe dit voorzichtig en zo regelmatig mogelijk. Bestrijk de boom met eidooier.
    Luxe Kerstboom bladerdeeg werkwijze
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.  Bak de boom in 20 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm of lauw.
    Luxe Kerstboom bladerdeeg hapje

Voedingswaarde

Calorieën: 2713kcal | koolhydraten: 219g | eiwit: 39g | vet: 187g | verzadigd vet: 48g | cholesterol: 200mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 3mg