Ga terug
+ servings
Frittata van restjes groente naar een recept van Pascal Naessens
Frittata van restjes groente
In een mum van tijd maak je een heerlijke groentetaart van restjes groenten en verse kruiden die je nog hebt liggen. Maakt niet uit, komt altijd goed. Ook ideaal voor de lunch.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 20 minuten
30 minuten

Equipment

  • keukenmachine, ovenschaal, bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 zakje groentemix of 400 gram restjes groente en kruiden
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout versgemalen peper
  • 2 tomaten in plakjes
  • restjes groene kruiden
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas + 5 gram extra

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de harde groenten (bloemkool, wortel knolselderij, broccoli of kool) in kleine stukken. Doe ze in de keukenmachine en maal ze tot fijne korrels.
  • Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui even aan. Voeg de groenterijst toe en bak ca. 3 minuten lichtbruin en zacht. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd intussen de wat zachtere groenten als je die gebruikt (bijvoorbeeld courgette en champignons) in kleine stukjes. Snijd de tomaten in plakjes. Hak de kruiden fijn.
  • Bekleed de ovenschaal (of quichevorm) met bakpapier. Schep alle groenten en kruiden in de schaal. Beleg met de plakjes tomaat. Klop de eieren los met de slagroom en 20 gram geraspte Parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de groenten. Bestrooi met de laatste 5 gram Parmezaanse kaas.
  • Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 tot 45 minuten tot de eieren zijn gestold en er zich bovenaan een bruin korstje vormt. Lekker met een groene salade met geitenkaas en snoeptomaatjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 327kcal | koolhydraten: 20g | eiwit: 11g | vet: 24g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 185mg | vezels: 5g | suiker: 4g | vitamine C: 21mg