Ga terug
+ servings
Komkommersalade met dadels uit het kookboek Midden-Oosten salade van Shuki Rosenboim en Louisa Allan
Komkommersalade met dadels
Simpel te maken Midden-Oosten salade met knapperige komkommer en zoete dadels. Binnen een kwartier op tafel!
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

  • 70 gram pistachenoten
  • 400 gram snoep komkommers
  • 6 Medjoul-dadels ontpit, iedere dadel in 6 reepjes
  • ½ rode ui fijngesnipperd
  • 5 gram bieslook fijngesneden
  • rasp van ½ biologische citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zeezout vlokken

Instructies
 

  • Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat de pistachenoten afkoelen en hak grof.
  • Snijd de snoep komkommers doormidden en snijd ze in stukjes.
  • Meng in een kom: komkommer, dadelreepjes, rode ui, bieslook, citroenrasp en pistachenoten. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Bestrooi met zeezout vlokken.

Voedingswaarde

Calorieën: 223kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 5g | vet: 9g | verzadigd vet: 1g | vezels: 5g | suiker: 28g | vitamine C: 6mg