Ga terug
+ servings
Spaghetti Carbonara MET kaas uit het kookboek Italië van Onno Kleyn
Spaghetti alla carbonara; in 12 minuten klaar
Spaghetti alla carbonara is makkelijk om te maken. Volg deze stappen en je krijgt de perfecte versie op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 12 minuten
12 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 – 400 gram spaghetti
  • 100 gram kinnebakspek pancetta of mager rookspek in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook gesneden
  • 100 gram versgeraspte Parmigiano Reggiano of Pecorino
  • 3 eieren losgeklopt
  • zwarte peper uit de molen beetje grof

Instructies
 

  • Kook de pasta al dente (ca. 10 minuten) in ruim water met 10 gram zout per liter.
  • Bak intussen, in een koekenpan op halfhoog vuur, de spekjes in een sliertje olie. Uitbakken hoeft niet, net een beetje kleuren is genoeg: 3 à 4 minuten. Bak de laatste krappe minuut de knoflook mee.
  • Doe het spek en het bakvet met de knoflook in een ruime kom of schaal. Roer er als eerste de kaas en dan de eieren en wat versgemalen peper door.
  • Laat de pasta uitlekken en meng vliegensvlug met het ei-spekmengsel. Klaar. De hitte van de pasta doet het ei bijna stollen en dat maakt de saus.
  • Eet je dit als hoofdgerecht, serveer er dan een salade bij met bijvoorbeeld sinaasappel, komkommer en olijven.

Voedingswaarde

Calorieën: 531kcal | koolhydraten: 58g | eiwit: 25g | vet: 21g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 165mg | vezels: 2g | suiker: 2g | vitamine C: 0.1mg