- 300 – 400 gram spaghetti
- 100 gram kinnebakspek pancetta of mager rookspek in reepjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook gesneden
- 100 gram versgeraspte Parmigiano Reggiano of Pecorino
- 3 eieren losgeklopt
- zwarte peper uit de molen beetje grof
Kook de pasta al dente (ca. 10 minuten) in ruim water met 10 gram zout per liter.
Bak intussen, in een koekenpan op halfhoog vuur, de spekjes in een sliertje olie. Uitbakken hoeft niet, net een beetje kleuren is genoeg: 3 à 4 minuten. Bak de laatste krappe minuut de knoflook mee.
Doe het spek en het bakvet met de knoflook in een ruime kom of schaal. Roer er als eerste de kaas en dan de eieren en wat versgemalen peper door.
Laat de pasta uitlekken en meng vliegensvlug met het ei-spekmengsel. Klaar. De hitte van de pasta doet het ei bijna stollen en dat maakt de saus.
Eet je dit als hoofdgerecht, serveer er dan een salade bij met bijvoorbeeld sinaasappel, komkommer en olijven.
Calorieën: 531kcal | koolhydraten: 58g | eiwit: 25g | vet: 21g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 165mg | vezels: 2g | suiker: 2g | vitamine C: 0.1mg