- 750 gram vastkokende aardappels liefst uit Marokko, Cyprus of Malta
- 3 eetlepels olijfolie extra vergine
- zout
- 40 gram koriander fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
- rasp en sap van 1 biologische citroen
- 2 eetlepel Aleppo – peper of pul biber
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappels en snijd ze in niet te grove, maar ook niet te kleine blokjes. Meng met de olijfolie en zout.
Schep de aardappel in de braadslede (of spreid uit op een bakplaat). Bak de aardappeltjes in de oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin. Halverwege even omscheppen, zodat alle kanten goed geroosterd worden.
Maak intussen een sausje van: fijngehakte koriander, fijngesnipperde knoflook, citroenrasp en de Aleppo-peper.
Schep het knoflook-koriandermengsel door de aardappels. Bak nog ca. 5 minuten even mee en schep goed om. Haal uit de oven en doe de aardappelen over in een schaal. Besprenkel met het citroensap.
Calorieën: 157kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 4g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 4g | suiker: 2g | vitamine C: 40mg