Ga terug
+ servings
Pikante aardappeltjes met koriander
Batata harra is een authentiek gerecht uit de Libanese keuken. Net als tabouleh, fattoush of muhammara of kisir wordt dit vaak op de mezze-tafel gezet. Verslavend lekker, en makkelijk om te maken.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 45 minuten
55 minuten

Equipment

  • grote braadslede of bakplaat met bakpapier,

Ingrediënten
  

  • 750 gram vastkokende aardappels liefst uit Marokko, Cyprus of Malta
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • zout
  • 40 gram koriander fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 2 eetlepel Aleppo – peper of pul biber

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappels en snijd ze in niet te grove, maar ook niet te kleine blokjes. Meng met de olijfolie en zout.
  • Schep de aardappel in de braadslede (of spreid uit op een bakplaat). Bak de aardappeltjes in de oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin. Halverwege even omscheppen, zodat alle kanten goed geroosterd worden.
  • Maak intussen een sausje van: fijngehakte koriander, fijngesnipperde knoflook, citroenrasp en de Aleppo-peper.
  • Schep het knoflook-koriandermengsel door de aardappels. Bak nog ca. 5 minuten even mee en schep goed om. Haal uit de oven en doe de aardappelen over in een schaal. Besprenkel met het citroensap.

Voedingswaarde

Calorieën: 157kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 4g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 4g | suiker: 2g | vitamine C: 40mg