- 200 gram bimi aspergebroccoli, gehalveerd
- 100 gram groene aspergetips
- 250 gram sugarsnaps
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel sesamolie
Zalm
- 4 zalmfilets
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel sesamolie
- ½ eetlepel honing
Dressing
- 6 cm verse gember geraspt (20 gram)
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel sesamolie
- 3 lente-uitjes fijngehakt
- Handvol pinda’s grof gehakt
- 1 rode Spaanse peper in ringetjes
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.
Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, zout en de sesamolie in grote braadslede. Leg de zalmfilets tussen de groenten.
Roer intussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel dit over de zalm. Zet de braadsleden ca. 30 minuten in de oven, tot de zalm en de groenten gaar zijn.
Roer intussen door elkaar: gemberrasp, limoensap, sesamolie en de lente-uitjes. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en de chilipeper over het geheel. Proef en voeg zonodig nog wat extra limoensap en zout toe.
Lekker met rijst of noedels.
Calorieën: 321kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 37g | vet: 11g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 83mg | vezels: 6g | suiker: 8g | vitamine C: 124mg