Ga terug
+ servings
Zalm met groene groenten van de bakplaat van Rukmini Iyer uit de Snelle bakplaat en verzamelboek Dé bakplaat
Zalm met groene groenten van de bakplaat
Smaakvol zalmgerecht met een Aziatisch tintje. Groene groenten als bimi, asperges, sugarsnaps en doperwten zorgen voor tegenwicht.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kook tijd 30 minuten
35 minuten

Equipment

  • braadslede 20x 30cm

Ingrediënten
  

  • 200 gram bimi aspergebroccoli, gehalveerd
  • 100 gram groene aspergetips
  • 250 gram sugarsnaps
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel sesamolie

Zalm

  • 4 zalmfilets
  • ½ eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel honing

Dressing

  • 6 cm verse gember geraspt (20 gram)
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 lente-uitjes fijngehakt
  • Handvol pinda’s grof gehakt
  • 1 rode Spaanse peper in ringetjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Doe de bimi in een grote kom en giet hier een volle waterkoker kokend water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet af.
  • Meng de bimi, asperges, sugarsnaps, doperwten, zout en de sesamolie in grote braadslede. Leg de zalmfilets tussen de groenten.
  • Roer intussen de sojasaus, sesamolie en honing door elkaar en sprenkel dit over de zalm. Zet de braadsleden ca. 30 minuten in de oven, tot de zalm en de groenten gaar zijn.
  • Roer intussen door elkaar: gemberrasp, limoensap, sesamolie en de lente-uitjes. Giet zodra de zalm gaar is de dressing over de groenten. Strooi de grof gehakte pinda’s en de chilipeper over het geheel. Proef en voeg zonodig nog wat extra limoensap en zout toe.
  • Lekker met rijst of noedels.

Voedingswaarde

Calorieën: 321kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 37g | vet: 11g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 83mg | vezels: 6g | suiker: 8g | vitamine C: 124mg