Ga terug
+ servings
Gebakken Griekse feta uit de oven uit het kookboek Athina
Griekse feta met groente uit de oven
Snel klaar en slank recept met onmiskenbaar Griekse ingrediënten als feta, paprika, tomaat en oregano. Staat binnen 20 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 10 minuten
20 minuten

Equipment

  • aardewerken ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 4 plakken feta van elk 100 gram
  • 100 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 gele paprika fijngehakt
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1 theelepel oregano of enkele verse takjes
  • 1 eetlepel fijngehakte groene kruiden peterselie, koriander, munt
  • Versgemalen peper

Erbij

  • Geroosterde pita broodjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Begin met het snijden van alle groenten.
  • Leg de feta in de ovenschaal. Verdeel de groenten erover heen. Breng op smaak met olijfolie en oregano.
  • Bak de feta in ca. 10 minuten in de oven tot hij lichtbruin is.
  • Bestrooi tot slot met de verse groene kruiden. Bestrooi met versgemalen peper.
  • Serveer met geroosterde pitabroodjes en een groene salade (bijvoorbeeld broccolisalade).

Voedingswaarde

Calorieën: 185kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 6g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | cholesterol: 1mg | vezels: 3g | suiker: 3g | vitamine C: 46mg