- 25 gram boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 500 gram wortel in blokjes
- ½ eetlepel Baharat kruiden
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1 pakje MonChou
- 3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 175 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels paneermeel
Verhit in een braadpan de boter. Bak de ui, wortel en Baharat-kruiden ca. 3 minuten op laag vuur. Voeg toe: 50 ml water en bouillonpoeder. Stoof het wortelmengsel in ca. 20 minuten gaar.
Wortels overdoen in keukenmachine (of Magimix of staafmixer). Pureer de wortel, samen met de verse roomkaas tot een glad mengsel. Voeg de eidooiers en de geraspte kaas toe en meng erdoor.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet intussen de soufflé-vorm in en bestrooi de wanden met paneermeel. Klop de eiwitten stijf in een ruime kom. Voeg de wortelpuree toe en meng luchtig door elkaar. Overdoen in de soufflévorm. Bak het geheel in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Zonodig de laatste 10 minuten afdekken met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Lekker met zilvervliesrijst met fijngehakte amandelen en verse koriander, plus een groene salade met tomaat, avocado en rode ui.
Calorieën: 383kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 17g | vet: 27g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 219mg | vezels: 4g | suiker: 9g | vitamine C: 9mg