- 300 gram knolselderij geschild
- 3 eetlepels crème fraîche
- 3 eetlepels mayonaise
- selderijzout
- versgemalen peper
- 100 gram gepelde walnoten
- ¾ Elstar appel (100 gram
- 100 gram gerookte kipfilet in stukjes
- 8 blauwe druiven zonder pit
- 8 handvol groene druiven zonder pit
- 1 baby romaine sla
- 6 takjes selderij fijngehakt
Schil de knolselderij en snijd of schaaf deze in (lucifer) reepjes. Breng in een pan water met weinig (selderij)zout aan de kook. Voeg de knolselderij toe en kook (blancheer) in ca. 2 minuten beetgaar. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Goed laten uitlekken, of droog draaien in een slacentrifuge.
Roer de crème fraîche en mayonaise tot een sausje. Breng op smaak met (selderij)zout en peper. Rooster in een droge koekenpan de walnoten lichtbruin. Laat even afkoelen en hak 2/3 deel van de walnoten grof. Appel niet schillen, snijd in vieren, klokhuis verwijderen. Snijd de appel in ragfijne partjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Halveer de druiven. Snijd de sla in reepjes.
Schep de knolselderij, appel, kipfilet, druiven, gehakte walnoten en het sausje door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Calorieën: 297kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 8g | vet: 23g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 19mg | vezels: 5g | suiker: 9g | vitamine C: 9mg