Ga terug
+ servings
Spaanse tortilla of Spaanse omelet met aardappel
Spaanse tortilla
Makkelijk te maken recept voor een heerlijke Spaanse tortilla met aardappel en uien. Binnen 30-minuten klaar!
Aantal 6 personen
Kook tijd 45 minuten
45 minuten

Equipment

  • vlakke koekenpan ø 24 cm

Ingrediënten
  

  • 3 vastkokende aardappelen geschild
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • zout versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Snijd de ui in stukjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan. Schep de ui in de pan. Voeg de aardappelschijfjes toe en schep ze regelmatig om. Bak de aardappelen ca. 10 minuten goudbruin.
  • Klop intussen de eieren los met zout en peper. Schep het ui-aardappelmengsel bij de eieren in de kom en meng alles goed door elkaar.
  • Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de koekenpan op hoog vuur tot de damp eraf komt. Schenk het eimengsel erin. Verdeel de vulling en bak de omelet op matig vuur ca. 10 – 15 minuten tot de bovenkant bijna droog is. Leg eventueel een deksel op de pan om het garen te versnellen.
  • Keer de omelet met behulp van een deksel of schaal en bak ook de andere kant in ca. 3 tot 5 minuten snel goudbruin. Laat de omelet minstens 5 tot 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
  • Snijd de tortilla in punten of blokjes.

Voedingswaarde

Calorieën: 140kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 6g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 109mg | vezels: 3g | suiker: 2g | vitamine C: 23mg