- 3 vastkokende aardappelen geschild
- 1 grote ui fijngesnipperd
- zout versgemalen peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes. Snijd de ui in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan. Schep de ui in de pan. Voeg de aardappelschijfjes toe en schep ze regelmatig om. Bak de aardappelen ca. 10 minuten goudbruin.
Klop intussen de eieren los met zout en peper. Schep het ui-aardappelmengsel bij de eieren in de kom en meng alles goed door elkaar.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de koekenpan op hoog vuur tot de damp eraf komt. Schenk het eimengsel erin. Verdeel de vulling en bak de omelet op matig vuur ca. 10 – 15 minuten tot de bovenkant bijna droog is. Leg eventueel een deksel op de pan om het garen te versnellen.
Keer de omelet met behulp van een deksel of schaal en bak ook de andere kant in ca. 3 tot 5 minuten snel goudbruin. Laat de omelet minstens 5 tot 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Snijd de tortilla in punten of blokjes.
Calorieën: 140kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 6g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 109mg | vezels: 3g | suiker: 2g | vitamine C: 23mg