Ga terug
+ servings
Gegrilde radicchio met hazelnoten
Gegrilde radicchio salade met hazelnoot
Heerlijke salade van geroosterde radicchio rosso, friszoete cranberry’s en krokante croutons. De licht zoete dressing is een mooie tegenhanger.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 40 g hazelnoten grofgehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 stronkjes roodlof of 3 kropjes radicchio
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 75 ml balsamicoazijn
  • 100 g oud brood ciabatta of zuurdesem
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Instructies
 

  • Zet de grillpan op hoog vuur en laat in een paar minuten goed heet worden. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof. Trek de rozemarijnblaadjes los en snijd fijn. Snijd de radicchio in grote parten en leg in de hete pan. Gril de parten een paar minuten aan elke kant tot ze mooie grillstrepen hebben en leg ze op een grote platte schaal.
  • Zet een middelgrote koekenpan op middellaag vuur, schenk er een scheutje olijfolie in en doe de knoflook, hazelnoten, cranberry’s en rozemarijn in een pan. Bak zachtjes tot de knoflook licht goudkleurig is, voeg de honing toe en warm dit een minuut mee. Schenk de balsamicoazijn erbij, roer alles door elkaar en draai het vuur hoger. Zodra de dressing begint te koken haal je de pan van het vuur. Laat 5 minuten afkoelen.
  • Was en droog de rucola. Leg de iets afgekoelde, gegrilde radicchio op een snijplank en snijd in grove stukken. Doe terug in de schaal. Snijd het oude brood in stukjes (maak er croutons van) en leg het erbij. Schenk de iets afgekoelde dressing erover en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en maak af met rucola.

Voedingswaarde

Calorieën: 173kcal | koolhydraten: 23g | eiwit: 4g | vet: 8g | verzadigd vet: 1g | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 1mg