Ga terug
+ servings
Italian traditional dessert tiramisu with strawberries. One piece of cake on a plate closeup, whole cake and strawberry juice backside, fork and knife, rose and grey concrete background
Aardbeien tiramisu met cantuccini
Romige zomerse tiramisu met zomerkoninkjes. Anders dan anders doordat een deel van de lange vingers zijn vervangen door cantuccini.
Aantal 8 personen
Voorbereiding 45 minuten
Kook tijd 2 uur

Equipment

  • (glazen) schaal 15 x 20 cm of 17x 25 cm, handmixer

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepels aardbeienjam*
  • rasp van 1 citroen of limoen
  • 100 gram lange vingers ca. 15 stuks, afhankelijk van schaal
  • 3 eetlepels cream sherry of sinaasappellikeur
  • 100 gram cantuccini grof verkruimeld
  • witte minischuimpjes voor garnering

Instructies
 

  • Maak de aardbeien schoon en snijd de kroontjes eruit. Snijd de ene helft in stukjes en de andere helft in plakjes.
  • Klop met een mixer de slagroom met de suiker stijf. Klop de mascarpone erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Schep de aardbeienjam en het citroenrasp door het mascarponemengsel.
  • Verkruimel de cantuccini (stop ze in een plastic zak en maak de koekjes klein met behulp van een deegroller). Beleg de bodem van de schaal met de lange vingers. Besprenkel met de sherry of likeur. Verdeel hier achtereenvolgens over: de helft van het mascarponemengsel, de stukjes aardbei en de cantuccini, de rest van het mascarponemengsel en de plakjes aardbei.
  • Zet de aardbeien tiramisu minimaal ca. 2 uur in de koelkast om te laten opstijven. Garneer met minischuimpjes.

Notities

* Ik gebruikte aardbeien vruchtenspread van St. Dalfour. Die is overheerlijk en een tikkeltje minder zoet

Voedingswaarde

Calorieën: 369kcal | koolhydraten: 25g | eiwit: 6g | vet: 27g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 94mg | vezels: 2g | suiker: 14g | vitamine C: 37mg