(glazen) schaal 15 x 20 cm of 17x 25 cm, handmixer
Ingrediënten
500gramaardbeien
250mlslagroom
2eetlepelssuiker
250grammascarpone
5eetlepelsaardbeienjam*
rasp van 1 citroen of limoen
100gramlange vingersca. 15 stuks, afhankelijk van schaal
3eetlepelscream sherry of sinaasappellikeur
100gramcantuccinigrof verkruimeld
witte minischuimpjes voor garnering
Instructies
Maak de aardbeien schoon en snijd de kroontjes eruit. Snijd de ene helft in stukjes en de andere helft in plakjes.
Klop met een mixer de slagroom met de suiker stijf. Klop de mascarpone erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Schep de aardbeienjam en het citroenrasp door het mascarponemengsel.
Verkruimel de cantuccini (stop ze in een plastic zak en maak de koekjes klein met behulp van een deegroller). Beleg de bodem van de schaal met de lange vingers. Besprenkel met de sherry of likeur. Verdeel hier achtereenvolgens over: de helft van het mascarponemengsel, de stukjes aardbei en de cantuccini, de rest van het mascarponemengsel en de plakjes aardbei.
Zet de aardbeien tiramisu minimaal ca. 2 uur in de koelkast om te laten opstijven. Garneer met minischuimpjes.
Notities
* Ik gebruikte aardbeien vruchtenspread van St. Dalfour. Die is overheerlijk en een tikkeltje minder zoet