Ga terug
+ servings
Maïskolf van de BBQ met sriracha boter vanNick Van Hoof en Kevin Kegeleers uit het kookboek Puur BBQ
Maïskolf in srirachaboter
Simpele maïskolven van de grill krijgen een extra dimensie als je ze met een pikante boter insmeert. In 20 minuten klaar!
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Equipment

  • BBQ

Ingrediënten
  

  • 2 zoete maïskolven in het blad
  • 100 gram roomboter gesmolten
  • 2 eetlepels srirachasaus

Instructies
 

  • Open de bladeren van de kolven, en neem de witte draadjes eruit. Sluit de blaadjes en rooster de maïskolven indirecte op de bbq. Leg ze hierbij niet rechtstreeks op de kolen, maar een beetje ernaast. Doe dat bij 200 °C, gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Meng intussen de boter met de srirachasaus. Zo krijg je een roze boter.
  • Trek het blad naar achteren en smeer de maïs in met de srirachaboter (houd nog een beetje achter voor later). Gril de maïs met directe hitte, als de boter goed in de kolf is gesmolten.
  • Zodra de maïs lichtjes begint te kleuren en de boter smaak gemaakt heeft in de kolen is het tijd om een laatste beetje boter toe te voegen en de kolf nog een keertje in te smeren. Sluit de bladeren opnieuw en laat de kolf even rusten. Maak er porties van of serveer in z’n geheel.

Voedingswaarde

Calorieën: 218kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 2g | vet: 21g | verzadigd vet: 13g | cholesterol: 54mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 3mg