Ga terug
+ servings
Vega Paella met groente en halloumi uit Groentekost van Jeroen Meus
Paella met gegrilde groenten
Vega paella met paprika, courgette en aubergine. Gegrilde halloumi vervangt kip en garnalen.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
40 minuten

Equipment

  • paellapan of grote hapjespan, grillpan

Ingrediënten
  

  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 500 gram paellarijst of risottorijst
  • 2 dopjes saffraandraadjes
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 200 gram diepvries doperwten

Om te grillen

  • 1 aubergine in plakjes
  • 1 courgette in plakjes
  • 400 gram halloumi

Instructies
 

  • Verwarm de groentebouillon.
  • Verhit de olijfolie in een paellapan of hapjespan. Bak de uien in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  • Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee. Doe de rijst erbij en laat even meestoven.
  • Roer erdoor: saffraan, zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Leg de laurierblaadjes en tijm erbij. Laat in ca. 17 - 20 minuten  gaar laten sudderen. Voeg de doperwten toe en schep ze er voorzichtig door en laat kort meegaren.
  • Snijd intussen de aubergine en courgette in plakjes. Bestrijk met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Gril de groenten aan beide kanten in een hete grillpan.
  • Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze in een paar minuten lichtbruin.
  • Leg de grilde groenten en halloumi op de paella-rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 900kcal | koolhydraten: 128g | eiwit: 36g | vet: 27g | verzadigd vet: 17g | vezels: 13g | suiker: 16g | vitamine C: 112mg