- 1 liter groentebouillon
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 rode paprika’s in blokjes
- 500 gram paellarijst of risottorijst
- 2 dopjes saffraandraadjes
- snufje cayennepeper
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 200 gram diepvries doperwten
Om te grillen
- 1 aubergine in plakjes
- 1 courgette in plakjes
- 400 gram halloumi
Verwarm de groentebouillon.
Verhit de olijfolie in een paellapan of hapjespan. Bak de uien in ca. 3 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
Voeg de paprikablokjes toe en bak even mee. Doe de rijst erbij en laat even meestoven.
Roer erdoor: saffraan, zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder. Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen. Leg de laurierblaadjes en tijm erbij. Laat in ca. 17 - 20 minuten gaar laten sudderen. Voeg de doperwten toe en schep ze er voorzichtig door en laat kort meegaren.
Snijd intussen de aubergine en courgette in plakjes. Bestrijk met wat olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Gril de groenten aan beide kanten in een hete grillpan.
Snijd de halloumi in plakjes. Bestrijk ze met wat olijfolie en gril ze in een paar minuten lichtbruin.
Leg de grilde groenten en halloumi op de paella-rijst.
Calorieën: 900kcal | koolhydraten: 128g | eiwit: 36g | vet: 27g | verzadigd vet: 17g | vezels: 13g | suiker: 16g | vitamine C: 112mg