Ga terug
Verse tomatensaus uit het kookboek Vegetalia van Trapani
Makkelijke verse tomatensaus: basisrecept
Homemade tomatensaus is makkelijk om te maken en superfijn om op voorraad te maken. Deze hoeveelheid is ongeveer 750 ml. Heel makkelijk om in te vriezen.
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 40 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui grofgesneden
  • 2 blikken gepelde tomaten Mutti San Marzano, uitlekgewicht 260 gram
  • 1 blaadje laurier
  • 3 takjes verse basilicum of 1 takje tijm
  • 1/2 eetlepel suiker
  • Zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verhit in een diepe (makkelijk omdat je later de saus moet pureren) pan de olijfolie op hoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en laat ca. 3 minuten bakken op halfhoog vuur totdat het mengsel zacht en goudkleurig is.
  • Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kruiden toe en het laurierblad. Laat de tomatensaus ca. 40 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Breng op smaak met suiker, zout en peper. Verwijder de kruiden. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Notities

De saus blijft een week goed in de koelkast. Je kunt hem ook invriezen, dan blijft hij 3 maanden goed.

Voedingswaarde

Calorieën: 213kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 8g | vet: 5g | verzadigd vet: 1g | vezels: 10g | suiker: 25g | vitamine C: 49mg