Homemade tomatensaus is makkelijk om te maken en superfijn om op voorraad te maken. Deze hoeveelheid is ongeveer 750 ml. Heel makkelijk om in te vriezen.
2blikken gepelde tomatenMutti San Marzano, uitlekgewicht 260 gram
1blaadje laurier
3takjes verse basilicumof 1 takje tijm
1/2eetlepelsuiker
Zoutversgemalen peper
Instructies
Verhit in een diepe (makkelijk omdat je later de saus moet pureren) pan de olijfolie op hoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en laat ca. 3 minuten bakken op halfhoog vuur totdat het mengsel zacht en goudkleurig is.
Voeg de gepelde tomaten met het sap toe en roer goed door. Voeg vervolgens de kruiden toe en het laurierblad. Laat de tomatensaus ca. 40 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
Breng op smaak met suiker, zout en peper. Verwijder de kruiden. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Notities
De saus blijft een week goed in de koelkast. Je kunt hem ook invriezen, dan blijft hij 3 maanden goed.