- 300 gram biefstuk van de haas
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
Voor de dressing
- 4 theelepels Japanse lichte sojasaus
- 2 eetlepels gesnipperde sjalot
- 45 ml yuzusap of limoensap
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 2 theelepels versgeraspte gemberwortel
Voor de knoflookchips
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml plantaardige olie
Snijd het vlees in 2 stukken van 10 cm snijden en bestrooien met zeezout en peper. In koekenpan olie verhitten en vlees kort aanbakken. Vlees uit de pan nemen en paar minuten laten rusten. Daarna strak in plastic folie verpakken en minimaal 2 uur in de koelkast leggen. Een hele nacht mag ook.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet weg tot gebruik.
Snijd voor de knoflookchips de knoflook in dunne plakjes en bak ze in niet al te hete olie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd dunne plakjes van het vlees en schik deze op een schaal. Druppel de dressing eroverheen en erlangs en garneer met de knoflookchips.
Calorieën: 477kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 14g | vet: 46g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 53mg | vezels: 0.1g | suiker: 1g | vitamine C: 5mg