Ga terug
+ servings
Tataki met ponzudressing
Biefstuk op z’n Japans: tataki met ponzu-dressing
Of je nu een doorgewinterde liefhebber van de Japanse keuken bent of een avontuurlijke fijnproever dit recept van Beef tataki met ponzu-dressing is een echt verrassend voorgerecht. Dus laat je smaakpapillen genieten van deze onvergetelijke reis door het land van de rijzende zon!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 2 uur
2 uur 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 300 gram biefstuk van de haas
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

Voor de dressing

  • 4 theelepels Japanse lichte sojasaus
  • 2 eetlepels gesnipperde sjalot
  • 45 ml yuzusap of limoensap
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels versgeraspte gemberwortel

Voor de knoflookchips

  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml plantaardige olie

Instructies
 

  • Snijd het vlees in 2 stukken van 10 cm snijden en bestrooien met zeezout en peper. In koekenpan olie verhitten en vlees kort aanbakken. Vlees uit de pan nemen en paar minuten laten rusten. Daarna strak in plastic folie verpakken en minimaal 2 uur in de koelkast leggen. Een hele nacht mag ook.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet weg tot gebruik.
  • Snijd voor de knoflookchips de knoflook in dunne plakjes en bak ze in niet al te hete olie krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd dunne plakjes van het vlees en schik deze op een schaal. Druppel de dressing eroverheen en erlangs en garneer met de knoflookchips.

Voedingswaarde

Calorieën: 477kcal | koolhydraten: 2g | eiwit: 14g | vet: 46g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 53mg | vezels: 0.1g | suiker: 1g | vitamine C: 5mg