Klassieker uit de Britse keuken: Hollandse garnalen in roomboter. Aantrekkelijk om te zien als je het serveert in klein mooi glaasje of eenpersoons-inmaakpotjes.
Meng de boter en laurierblaadjes in een pannetje en laat de boter op laag vuur smelten. Laat zachtjes pruttelen tot de witte melkbestanddelen uit de boter goudkleurig worden.
Voeg alle specerijen toe: snufje versgeraspte nootmuskaat, snufje cayennepeper, ½ theelepel gemalen venkelzaad, en ¼ theelepel gemalen zwarte peper. Warm 1 minuut mee. Roer af en toe om te voorkomen dat ze aan de bodem van de pan kleven.
Roer een ½ eetlepel citroensap en de garnalen door de boter. Warm ca. 30 seconden mee. Breng op smaak met zeezout. Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de 4 potjes. Druk ze aan met de achterkant van een lepel. Schenk de warme boter erover. Laat in een paar uur opstijven in de koelkast.
Haal de potjes ca. 30 minuten voor het serveren uit de koelkast. Serveer met een partje citroen, toast en wat groene salade.
Notities
Tip: Je kunt de potjes ook even in warm water zetten, zodat de boter iets smelt en je de garnalen gemakkelijk uit de half gestolde boter kunt lepelen.