Ga terug
+ servings
Wilde-bloemen-kaas van Yvette
In plaats van boter kun je de bloemen ook door hangop mengen. Goed laten uitlekken, zodat hij snijdbaar wordt. Heerlijk als garnering op een salade of bij gegrilde groenten.. Bijvoorbeeld in plaats van burrata.
Aantal 1 kaasje

Equipment

  • kaasdoek

Ingrediënten
  

  • 500 ml dikke yoghurt
  • 1 teen knoflook geperst
  • zeezout en versgemalen
  • zwarte peper
  • 60 gram kruidige wildpluk, zoals: daslook, kleine veldkers, pinksterbloem, hondsdraf, zuring, klaver, zevenblad, look-zonder-look, wilde-peenblad, komkommerkruidblad (borage), smeerwortel, jong mierikswortelblad en/of mierikswortelrasp, wilde rucola, Oost-Indische kersbloemen en -blad

Instructies
 

  • Zet een vergiet op een iets wijdere kom. Leg een schone keukendoek in het vergiet. Giet de yoghurt erin. Roer de knoflook erdoor en ook een snuf zout.
    Wilde bloemen op kaasdoek voor bloemen-kaas
  • Dek de yoghurt af met de punten van de doek en zet het geheel zeker 48 uur in de koelkast, een dag korter kan ook, de verse hangop zal dan zachter zijn, als roomkaas.
  • Hak de verse kruiden fijn en/of pluk de bloemen. Schraap de verse kaas uit de doek en roer de wilde kruiden en/of bloemen erdoor.
  • Leg een grof geweven doek op het aanrecht en verdeel de achtergehouden mooie bloemblaadjes erop. Vorm een bol van de kaas en leg hem erin. Trek de stof strak om het kaasje heen en knoop het vast.
  • Hang hem nog een paar uur uit op een koele plaats.
    Bloemen-kaas in hangop laten uitlekken tot snijdbare kaas
  • Pak hem pas voorzichtig voor serveren uit. Mooi hè. En lekker.
    Wilde bloemen kaas in kaasdoek

Notities

Kaasdoek koop je bij een gespecialiseerde huishoudzaak.