Ga terug
–+ servings
Bloemenboter van Yvette van Boven
Yvette van Boven maakt haar bloemenboter met korenbloemen. Ook voegt zij zoutvlokken toe voor een extra crunch. Heerlijk!
Aantal 150 gram
Kook tijd 10 minuten
10 minuten

Ingrediënten
  

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram verse of gedroogde eetbare (onbespoten) bloemen,
  • snuf fleur de sel of Maldon-zeezoutvlokken, naar smaak (optioneel)

Instructies
 

  • Prak in een kom de boter met de bloemblaadjes en eventueel wat zout voorzichtig door elkaar tot de bloemblaadjes mooi door de boter verdeeld zijn.
  • Leg een vel vershoudfolie op het aanrecht. Leg de bloemenboter als een worst in het midden en rol het strak op. Draai de eindjes zo strak mogelijk dicht, als een snoepje. Leg de rol in de koelkast en laat 1 uur opstijven. Snijd in mooie schijfjes voor het serveren.
  • Of klop de boter op tot het luchtig en licht is, klop de bloemblaadjes erdoor. Lekker met knapperig stokbrood.