Ga terug
+ servings
Krokante garnalentoast; een dim sum hapje uit het kookboek Dim Sum & Dumplings van Karin Lei
Krokante sesam-garnalentoast
Authentiek dim sum-hapje voor bij de borrel. Het is krokant brood met een laagje garnalenpuree en sesamzaadjes.
Aantal 6 porties
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 125 gram gepelde rauwe garnalen bijvoorbeeld vannamei (witpoot garnaal, toko)
  • 1/2 eetlepel gesnipperde lente-ui (witte gedeelte)
  • 11/2 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 mespuntjes zout
  • 1 snufje versgemalen witte peper
  • 3 sneetjes brood zoals wit casino
  • 3 eetlepels wit en zwart sesamzaad
  • neutrale olie om in te bakken

Instructies
 

  • Maak de garnalen schoon en snijd ze indien nodig in kleinere stukken om ze gemakkelijker te kunnen pureren. Maal garnalen, lente-ui, gember, sesamolie, zout en witte peper met een staafmixer of keukenmachine tot een bijna gladde garnalenpasta.
  • Snijd de sneetjes brood diagonaal. (Als je nog kleinere stukjes wilt, kun je ze nog een keer diagonaal door- snijden zodat je 4 stukjes van elke snee krijgt.) Snijd eventueel de randen bij.
  • Verdeel het garnalenmengsel zo gelijkmatig mogelijk over de sneetjes brood.
  • Strooi het sesamzaad op een bord. Dip de sneden brood met het garnalenmengsel naar beneden in de sesamzaadjes zodat de hele kant met sesamzaad is bedekt.
  • Verhit olie in een grote koekenpan en bak ze op een middelhoog vuur met de garnalenkant naar beneden in 3-4 minuten bruin. Keer ze en bak ook de onderkant kort goudbruin.

Voedingswaarde

Calorieën: 99kcal | koolhydraten: 7g | eiwit: 6g | vet: 5g | verzadigd vet: 0.5g | cholesterol: 34mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 0.1mg