- 125 gram gepelde rauwe garnalen bijvoorbeeld vannamei (witpoot garnaal, toko)
- 1/2 eetlepel gesnipperde lente-ui (witte gedeelte)
- 11/2 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel sesamolie
- 2 mespuntjes zout
- 1 snufje versgemalen witte peper
- 3 sneetjes brood zoals wit casino
- 3 eetlepels wit en zwart sesamzaad
- neutrale olie om in te bakken
Maak de garnalen schoon en snijd ze indien nodig in kleinere stukken om ze gemakkelijker te kunnen pureren. Maal garnalen, lente-ui, gember, sesamolie, zout en witte peper met een staafmixer of keukenmachine tot een bijna gladde garnalenpasta.
Snijd de sneetjes brood diagonaal. (Als je nog kleinere stukjes wilt, kun je ze nog een keer diagonaal door- snijden zodat je 4 stukjes van elke snee krijgt.) Snijd eventueel de randen bij.
Verdeel het garnalenmengsel zo gelijkmatig mogelijk over de sneetjes brood.
Strooi het sesamzaad op een bord. Dip de sneden brood met het garnalenmengsel naar beneden in de sesamzaadjes zodat de hele kant met sesamzaad is bedekt.
Verhit olie in een grote koekenpan en bak ze op een middelhoog vuur met de garnalenkant naar beneden in 3-4 minuten bruin. Keer ze en bak ook de onderkant kort goudbruin.
Calorieën: 99kcal | koolhydraten: 7g | eiwit: 6g | vet: 5g | verzadigd vet: 0.5g | cholesterol: 34mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 0.1mg