Ga terug
+ servings
Gado gado met pindadressing uit het kookboek De Groene Bakplaat van Rukmini Iyer
Gado gado van de bakplaat
In de oven gebakken aardappels met een pittige pindadressing. Sperziebonen en taugé zorgen voor de vitamientjes. Lauwwarme maaltijdsalade voor de zomer.
Aantal 2 personen
Kook tijd 50 minuten
50 minuten

Equipment

  • ijzeren braadslede 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 1 pakje aardappeltjes in de schil Celavita, 450 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel zeezout
  • 250 gram sperziebonen
  • 170 gram taugé
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 50 gram ovenbaked pinda’s grof gehakt

Dressing

  • 50 gram pindakaas met stukjes noot
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 ½ eetlepel lichte sojasaus
  • 1 rode Spaanse peper fijngesnipperd
  • 2,5 cm gember geschild en geraspt (= 8 gram)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  • Kook de sperziebonen in weinig water met zout ca. 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Schep de aardappels in de braadslede om met de olie en het zout. Zet in de oven en bak ca. 25 minuten. Voeg na 5 minuten de sperziebonen en taugé toe. Zet alles terug in de oven en bak nog 20 minuten totdat alles gaar is.
  • Maak intussen de dressing. Roer alle ingrediënten door elkaar. Proef en voeg indien nodig nog wat extra smaakmakers toe.
  • Haal de braadslede uit de oven. Doe de aardappels met groenten in een serveerschaal. Bestrooi de met de koriander en de pinda’s. Dien warm op of op kamertemperatuur. Geef de pindadressing er apart bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 447kcal | koolhydraten: 27g | eiwit: 19g | vet: 34g | verzadigd vet: 11g | vezels: 10g | suiker: 11g | vitamine C: 59mg