Ga terug
+ servings
Pêche melba dessert uit het kookboek BBQ Next Level van Julius Jaspers
Pêche Melba: stap-voor-stap recept
Makkelijk te maken en oogverblindend lekker. Gepocheerde perziken met een frisse frambozensaus en romig vanille-ijs. In dit recept gaan de perziken op de barbecue voor nog meer smaak.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 45 minuten
Kook tijd 1 uur
1 uur 45 minuten

Equipment

  • zeef, blender, barbecue

Ingrediënten
  

Gepocheerde perziken

  • 1 sinaasappel
  • 500 ml witte wijn
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 3 takjes munt
  • 6 verse rijpe perziken

Frambozensaus

  • 200 gram frambozen vers of diepgevroren
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Extra

  • 6 bollen vanille-ijs
  • 60 gram geschaafde amandelen geroosterd
  • verse muntblaadjes of eetbare bloemen ter garnering

Instructies
 

  • Snijd met een dunschiller een paar stukjes schil van de sinaasappel, zonder dat het wit meekomt. Pers de sinaasappel uit.
  • Breng in een grote pan witte wijn, het water, suiker, vanillesuiker, sinaasappelschil, sinaasappelsap, kaneelstokje, steranijs en munt tegen aan de kook aan.
  • Snijd de ongeschilde perziken doormidden, verwijder de pit en leg ze in de hete vloeistof. Leg een rond velletje bakpapier bovenop de perziken en verzwaard dit met een bordje dat in de pan past, zodat de perziken echt onderstaan. Laat de perziken ca. 1 minuut pocheren (zachtjes koken zonder dat de vloeistof borrelt). Haal de pan van het vuur en laat de perziken afkoelen in de vloeistof. (Dit duurt wel minimaal een uur). Laat de perziken uitlekken. Verwijder de schil en de pitten.
  • Maak de frambozensaus. Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur. Roer regelmatig en plet de frambozen lichtjes met een vork terwijl je ze zachtjes verwarmd.
  • Laat de saus ongeveer 5 minuten sudderen, of tot de suiker volledig is opgelost en de frambozen zacht zijn. Haal de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Wil je een gladde saus: wrijf de saus dan door een fijne zeef.
  • Steek de barbecue aan en breng hem, als je een kamado hebt, naar ca. 250 °C. Plaats de platesetter met een druipbakje erin. Gril de perziken op de snijkant. Na ca. 90 seconden een kwartslag draaien, zodat er een ruitje ontstaat.
  • Leg 2 halve perziken in een coupe (of op een bordje). Schep er een bolletje vanille-ijs bovenop.
  • Lepel wat frambozensaus over het ijs en de perzik. Garneer met een paar verse muntblaadjes (of eetbare bloemetjes)  en de geschaafde amandelen. Serveer direct.

Voedingswaarde

Calorieën: 348kcal | koolhydraten: 60g | eiwit: 4g | vet: 6g | verzadigd vet: 0.5g | cholesterol: 0.4mg | vezels: 6g | suiker: 51g | vitamine C: 27mg