Ga terug
+ servings
Ingrediënten voor eiertartaar of eiersalade
Eiertartaar voor doordeweekse dagen
Pittige eiersalade voor op brood. Makkelijk broodbeleg voor de lunchtrommel
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten

Ingrediënten
  

  • 6 middelgrote eieren op kamertemperatuur
  • 4 lente-uitjes
  • 3-4 augurken in kleine blokjes
  • 1 eetlepel kappertjes afgespoeld
  • 2 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel dille, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 2-3 scheutjes tabascosaus
  • zeezout versgemalen peper
  • sneetjes van je favoriete brood

Instructies
 

  • Kook eerst de eieren. Dit is de manier van Hugh! Ze moeten – zoals Hugh dat noemt- zacht-hardgekookt zijn: het eiwit helemaal gestold en het eigeel in het midden nog net vloeibaar. Deze truc mislukt bijna nooit: leg ze in een pannetje met handwarm water, doe het deksel op de pan en breng het water snel aan de kook. Kook ze precies 4 minuten (of 5 als het extra grote eieren zijn). Spoel de eieren af onder de koude kraan en pel ze zodra je ze beet kunt houden.
  • Snijd de eieren grof en vermeng ze met de lente-ui of sjalotjes, augurken, kappertjes, peterselie en dille (als je die gebruikt). Klop in een kommetje de mayonaise, mosterd en tabasco (als je die gebruikt) door elkaar. Vermeng dit mengsel met de eieren en breng op smaak met zout en peper. Dien op met volkoren-, zuurdesem- of roggebrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 119kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 9g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 246mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 3mg