Ga terug
+ servings
Pasta salade met pestodressing uit kookboek Jaarrond van Yvette van Boven
Wél lekker pastasalade met veel groene groenten
Zomerse maaltijdsalade met veel groene groenten en een friszure kruidige dressing. Ook geschikt voor een picknick, want je kunt hem heel makkelijk meenemen. De dressing doe je er pas vlak voor opdienen erdoor heen.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Equipment

  • blender of staafmixer (bakje van de staafmixer)

Ingrediënten
  

  • 400 gram sperziebonen in stukjes van 1 cm
  • 200 gram orecchiette of andere kleine korte pasta
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 courgettes in blokjes
  • 3 eetepels olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten kort geroosterd in een droge koekenpan
  • 125 gram groene olijven ontpit en gehalveerd
  • handvol verse spinazie grof gehakt. (50 à 60 gram)

DRESSING

  • 3 ansjovis vervang anders door meer mosterd
  • 1 eetlepel mosterd
  • sap en fijngeraspte schil van 1 biologische citroen
  • handvol basilicum 25 gram
  • handvol spinazieblaadjes 25 gram
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Kook de bonen in goed gezouten water beetgaar. Schep ze met een zeef uit het water. Spoel koud af, laat uitlekken. Kook nu de pasta in het bonenwater beetgaar, giet af en spoel ook koud af. Bewaar ze bij de bonen terwijl u verdergaat.
  • Bak in een koekenpan de ui, knoflook en courgette in de olijfolie beetgaar. Echt niet te lang, de courgette mag nog een bite hebben. Laat afkoelen op een bord.
  • Maak de dressing in de blender door alle ingrediënten ervoor, behalve de olie, te pureren en de olie in een dunne straal erdoorheen te draaien tot een dikke groene saus ontstaat. Verdun hem met een drup water en proef of hij op smaak is: moet er meer zuur in (citroen), meer zout (ansjovis, mosterd, zout), of mist er nog wat romigheid (olijfolie)? Pas aan.
  • Schep alle ingrediënten voor de pasta door elkaar in een grote schaal. Schep vlak voor het opdienen de dressing erdoor. (Ja, dat betekent ook dat u die in een apart bakje zult moeten meenemen naar die picinick steiger.)

Voedingswaarde

Calorieën: 612kcal | koolhydraten: 54g | eiwit: 14g | vet: 40g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 3mg | vezels: 8g | suiker: 9g | vitamine C: 38mg