- 300 gram babywortels heel
- 225 gram halloumi in plakjes van ½ cm
- 3 kleine rode uitjes elk in vier partjes
- handvol citroentijm
- 1 theelepel komijnpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik cannellinibonen van 400 gram uitgelekt
- 50 gram walnoten geroosterd en grof gehakt
- 40 gram rucola
Dressing
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel honing
- geraspte schil en sap van ½ biologische citroen
- ½ theelepel zeezout
Opdienen met
- Griekse yoghurt 150 gram
- Platbrood flatbread
Verwarm de oven voor op 200 °c.
Leg de wortels, halloumi en uipartjes in de braadslede. Schep erdoor: tijm, komijn en olijfolie. Spreid uit over de bodem. Zet ca. 30 minuten in de oven tot de halloumi goudbruin is en wortels net gaar zijn.
Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing. Schep erdoor de uitgelekte bonen en walnoten.
Haal de wortels uit de oven. Roer het bonenmengsel en de rucola erdoor.
Dien op met de Griekse yoghurt en platbrood.
Calorieën: 635kcal | koolhydraten: 55g | eiwit: 36g | vet: 32g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 3mg | vezels: 18g | suiker: 13g | vitamine C: 14mg