Ga terug
+ servings
kip kebabs met sesam en soja-dipsaus uit het kookboek BBQ Next Level van Julius Jaspers
Kip kebab (köfte) met sesam en soja-dipsaus
Een ideaal fingerfoodhapje voor een mooie zomeravond. In een paar minuten klaar als je de barbecue aan hebt staan. Wel op tijd beginnen om het kipgehakt te laten opstijven.
Aantal 12 porties
Voorbereiding 25 minuten
Kook tijd 2 uur
2 uur 25 minuten

Equipment

  • keukenmachine, rvs of houten spiesjes, barbecue

Ingrediënten
  

  • 50 gram bacon fijngesneden
  • 450 gram kippendij gesneden
  • 1 eiwit losgeklopt
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • 1 theelepel maizena
  • 2 theelepels sesamolie

Soja-dipsaus

  • 100 ml sojasaus licht
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
  • 3 bosuitjes fijngesneden

Instructies
 

  • Gebruik je houten spiesen. Leg ze dan eerst minimaal 30 minuten in koud water.
  • Maal de bacon met de kippendij zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Meng in een kommetje het eiwit met het zout, suiker, maizena en sesamolie. Voeg toe aan de gemalen kip. Maal nog even door tot een homogene massa.
  • Verdeel het kippendeeg met natte handen in 12 porties. Rol ieder portie tot een balletje, en rol de balletjes tot worstjes. Steek de worstjes aan de spiesen. Rol de worstjes door het sesamzaad en leg ze 2 uur in de koelkast.
  • Maak intussen een dipsaus. Meng de sojasaus met de ketjap, Spaanse peper en bosuitjes.
  • Steek de barbecue aan en verwarm tot 250 °C. Gril de kebabs in enkele minuten om en om krokant. Controleer de garing met een kernthermometer (72 °C). Serveer met de sojadip.

Voedingswaarde

Calorieën: 108kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 9g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 31mg | vezels: 0.2g | suiker: 1g | vitamine C: 7mg