- 50 gram bacon fijngesneden
- 450 gram kippendij gesneden
- 1 eiwit losgeklopt
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel suiker
- 1 theelepel maizena
- 2 theelepels sesamolie
Soja-dipsaus
- 100 ml sojasaus licht
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 Spaanse peper ontzaad en fijngesneden
- 3 bosuitjes fijngesneden
Gebruik je houten spiesen. Leg ze dan eerst minimaal 30 minuten in koud water.
Maal de bacon met de kippendij zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Meng in een kommetje het eiwit met het zout, suiker, maizena en sesamolie. Voeg toe aan de gemalen kip. Maal nog even door tot een homogene massa.
Verdeel het kippendeeg met natte handen in 12 porties. Rol ieder portie tot een balletje, en rol de balletjes tot worstjes. Steek de worstjes aan de spiesen. Rol de worstjes door het sesamzaad en leg ze 2 uur in de koelkast.
Maak intussen een dipsaus. Meng de sojasaus met de ketjap, Spaanse peper en bosuitjes.
Steek de barbecue aan en verwarm tot 250 °C. Gril de kebabs in enkele minuten om en om krokant. Controleer de garing met een kernthermometer (72 °C). Serveer met de sojadip.
Calorieën: 108kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 9g | vet: 8g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 31mg | vezels: 0.2g | suiker: 1g | vitamine C: 7mg