Ga terug
+ servings
Haringsalade met rode biet en appel uit het kookboek Saladebijbel van Welmoed Bezoen
Hollandse haringsalade
Heerlijke zomerse maaltijdsalade met nieuwe haring. Staat in een mum van tijd op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten
25 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 grote vastkokende aardappel 300 gram, geschild
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 theelepel mierikswortel potje
  • 2 sjalotje fijngesnipperd
  • 40 gram zure augurkjes cornichons, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 15 gram bieslook fijngesneden
  • 15 gram dille fijngesneden
  • 4 haringen in stukjes van 2 cm
  • 1 bakje biologische rode bietenblokjes à 200 gram AH
  • 1 groene appel Granny Smith, in kleine blokjes
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Kook de aardappel in ruim water met zout in ca. 15 tot 20 minuten beetgaar. Giet af en snijd in blokjes. Zet opzij om af te koelen.
  • Meng intussen de mayonaise met de yoghurt, mierikswortel, sjalotje, augurken, kappertjes, bieslook en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de aardappels, haring, biet en appel toe aan de dressing. Schep door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarde

Calorieën: 480kcal | koolhydraten: 44g | eiwit: 37g | vet: 17g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 111mg | vezels: 5g | suiker: 18g | vitamine C: 33mg