Ga terug
+ servings
Kip gehaktballetjes in tomatensaus van restaurant Guliano
Italiaanse kip gehaktballetjes met tomatensaus
Heerlijk smeuïge gehaktballetjes van kipgehakt met Parmezaanse kaas. De tomatensaus is homemade en op smaak gebracht met groene kruiden.
Aantal 4 personen
Kook tijd 50 minuten
50 minuten

Ingrediënten
  

  • 10 gram platte peterselie
  • 4 gram verse oregano* (2 takjes)
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 600 gram kipgehakt
  • 4 sjalotjes héél fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel (of 2 beschuiten)
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt, 30 gram
  • zout versgemalen peper
  • 6 eetlepels olie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 125 ml kookroom

Instructies
 

  • Haal de blaadjes van de takjes oregano. Hak alle kruiden fijn en houd enkele blaadjes basilicum apart voor de garnering. Doe het kippengehakt in een mengkom. Voeg toe: 1 fijngesnipperd sjalotje, 1 teentje uitgeperst knoflook, de helft van de kruiden, ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, 1 theelepel zout en versgemalen peper. Kneed door elkaar en vorm er 20 balletjes van ter grootte van een bitterbal. (Gebruik plastic handschoenen, want de gehaktmassa plakt erg aan je handen.)
  • Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de gehaktballetjes voorzichtig rondom bruin. Verhit intussen in een grote braadpan nog 2 eetlepels olie en bak de rest van de ui en 1 teentje knoflook ca. 3 minuten. Voeg toe: tomatenblokjes, rest van de groene kruiden, zout en peper. Laat aan de kook komen. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat op laag vuur ca. 20 minuten zachtjes stoven. Roer de room erdoor en warm even mee. Bestrooi met wat extra peterselie.
  • Lekker met pasta en geroosterde broccoli, of ciabatta.

Voedingswaarde

Calorieën: 548kcal | koolhydraten: 21g | eiwit: 35g | vet: 37g | verzadigd vet: 14g | cholesterol: 189mg | vezels: 5g | suiker: 12g | vitamine C: 27mg