Ga terug
+ servings
Koreaanse rijstbowl met rodekool en zeebaars uit het kookboek Proef Korea van Ae Jin Huys
Koreaanse rijstbowl met zeebaars
Lichtverteerbare rijstbowl met gemarineerde rodekool en rauwe zeebaars. De zelfgemaakte chilisaus maakt het lekker pittig op smaak.
Aantal 2 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Ingrediënten
  

  • 200 gram rodekool
  • 150 gram rijst
  • 200 gram zeebaarsfilet zonder vel
  • 2 theelepels geroosterde sesamolie
  • 50 gram erwtenscheuten of andere kiemgroenten naar keuze
  • 50 gram worteljulienne

Pekelwater

  • 50 ml appelazijn
  • 50 ml water
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels suiker

Chilisaus

  • 1 eetlepel chilipasta gochuyang of sambal badjak
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels rijststroop of maple syrup of schenkstroop
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwijder de kern en de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool flinterdun; voor een mooi resultaat kun je dat met een mandoline doen. Doe de kool in een (weck)pot of schaal. Maak het pekelwater, breng aan de kook en giet over de kool. Sluit pot of schaal en laat inwerken en afkoelen. Doe dit bij voorkeur de dag ervoor, of minimaal 4 uur van tevoren.
  • Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snijd de zeebaars in fijne lapjes van 0,5 centimeter dik. Sprenkel de sesamolie over de vis. Maak nu de saus door alle ingrediënten te mengen. Knijp het vocht uit de gepekelde rodekool. Doe de gekookte rijst in twee bowls en schik er de kiemgroenten, wortel, rodekool, vis en enkele lepels saus over. Geef er aan tafel sojasaus bij.

Voedingswaarde

Calorieën: 453kcal | koolhydraten: 74g | eiwit: 30g | vet: 4g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 50mg | vezels: 4g | suiker: 7g | vitamine C: 59mg