Ga terug
+ servings
Aspergesalade met aardbeien
Aspergesalade met aardbeien
Frisse voorjaarsalade met gewokte witte asperges, zomerse zoete aardbeien en geroosterde hazelnoten.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten
20 minuten

Ingrediënten
  

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dyon mosterd
  • 1 theelepel honing
  • zout versgemalen peper

Salade

  • 20 hazelnoten
  • 250 gram aardbeien
  • 300 gram witte dunne asperges
  • 1 eetlepel rijstolie
  • 2 eetlepels boter
  • 1 zakje gemengde salade 100 gram
  • verse dragon of tuinkers
  • zeezout vlokken

Instructies
 

  • Maak eerst de dressing. Meng in een kommetje: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
  • Verhit een droge koekenpan. Rooster de hazelnoten lichtbruin. Laat afkoelen.
  • Halveer de aardbeien. Maal er wat zwarte peper overheen. Schil de asperges zorgvuldig en snijd het houtige stukje aan de onderkant weg. Snijd de asperges in stukken van 5 cm.
  • Smelt de boter en de olie in een wok. Bak de asperges op halfhoog vuur in ca. 2 minuten beetgaar. Haal ze uit de pan en laat afkoelen tot ze lauw zijn.
  • Hak de dragon en hazelnoten grof. Doe de salade in een slaschaal. Schep voorzichtig 2 eetlepels dressing erdoor. Schep de aardbeien en de asperges erdoor. Bestrooi met dragon, zoutvlokken en hazelnoten. Besprenkel de rest van de dressing erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 180kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 3g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 1mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 44mg