Dressing
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel Dyon mosterd
- 1 theelepel honing
- zout versgemalen peper
Salade
- 20 hazelnoten
- 250 gram aardbeien
- 300 gram witte dunne asperges
- 1 eetlepel rijstolie
- 2 eetlepels boter
- 1 zakje gemengde salade 100 gram
- verse dragon of tuinkers
- zeezout vlokken
Maak eerst de dressing. Meng in een kommetje: olie, azijn, mosterd, honing, zout en peper.
Verhit een droge koekenpan. Rooster de hazelnoten lichtbruin. Laat afkoelen.
Halveer de aardbeien. Maal er wat zwarte peper overheen. Schil de asperges zorgvuldig en snijd het houtige stukje aan de onderkant weg. Snijd de asperges in stukken van 5 cm.
Smelt de boter en de olie in een wok. Bak de asperges op halfhoog vuur in ca. 2 minuten beetgaar. Haal ze uit de pan en laat afkoelen tot ze lauw zijn.
Hak de dragon en hazelnoten grof. Doe de salade in een slaschaal. Schep voorzichtig 2 eetlepels dressing erdoor. Schep de aardbeien en de asperges erdoor. Bestrooi met dragon, zoutvlokken en hazelnoten. Besprenkel de rest van de dressing erover.
Calorieën: 180kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 3g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 1mg | vezels: 4g | suiker: 5g | vitamine C: 44mg