- 1 blik artisjokharten 390 g
- 2 eetlepels bloem
- 10 eieren van blije kippen
- 50 gram geraspte Pecorino
- 2 tenen knoflook
- nootmuskaat
- 40 gram wilde of gewone rucola
- olijfolie
- 100 gram Taleggio-kaas in kleine plakjes
Verwarm de oven tot 190 ºC. Giet de artisjokharten af. Snijd ze in tweeën en haal ze door de bloem.
Meng in een kom de eieren met de Pecorino en pers er de knoflook boven uit. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de rucola erdoor.
Verhit in een koekenpan wat olijfolie en bak de artisjokharten op middelhoog vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Keer ze regelmatig om. Schenk het eimengsel erbij en verdeel de rucola gelijkmatig over de pan. Leg de plakjes Taleggio erop en bak de frittata op laag vuur in ca. 10 minuten gaar aan de onderkant.
Zet de pan vervolgens in de oven en laat nog ca. 10 minuten bakken tot de frittata gaar is (het midden van de frittata moet gestold zijn). Serveer warm of op kamertemperatuur, met knapperig brood en een groene salade.
Calorieën: 305kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 23g | vet: 20g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 442mg | vezels: 2g | suiker: 1g | vitamine C: 2mg