Ga terug
+ servings
Aardappel pizza oftewel Plaatpizza bianca
Plaatpizza Bianca
Snel te maken pizza bianca. Je hebt ca. 20 minuten nodig om hem voor te bereiden voordat hij de oven in kan. Serveer er een groene salade met kerstomaat, avocado en lente-uitjes bij.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Kook tijd 20 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 rol gekoeld pizzadeeg Jumbo
  • 250 gram vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 bollen buffelmozzarella à 125 gram
  • Olijfolie extra vierge
  • ½ theelepel zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. (Op de verpakking van het pizzadeeg van Jumbo staat 200 °C, maar met 220 graden wordt de pizza lekker knapperig.)
  • Boen de aardappelen schoon, want je hoeft ze niet te schillen. Snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 millimeter dik. Hak de knoflook. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn (2 eetlepels).
  • Meng in een kom de aardappelplakjes met de knoflook, rozemarijn en de 2 eetlepels olijfolie. Snijd de mozzarella in plakjes.
  • Rol het pizzadeeg uit. Leg het deeg met het bijhorende bakpapier op de bakplaat van de oven. Verdeel de aardappelplakjes met de mozzarella over het deeg.
  • Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Besprenkel de pizza ui de oven met extra vierge olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • Lekker met een groene salade met tomaat, lente-ui, avocado en citroen-mosterddressing (die van Miljuschka bijvoorbeeld).

Voedingswaarde

Calorieën: 471kcal | koolhydraten: 60g | eiwit: 21g | vet: 17g | verzadigd vet: 9g | cholesterol: 48mg | vezels: 3g | suiker: 7g | vitamine C: 13mg