- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 25 gram gepelde amandelen
- 300 gram gedroogde of 400 gram verse pasta naar keuze
- 80 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- handvol basilicum
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel ze aan de binnenzijde met 1 eetlepel olijfolie en de Provençaalse kruiden. Leg ze met het vel naar boven op de bakplaat. Bak ze 30 minuten in het midden van de oven. Doe ze in een schaal met deksel of in een afgesloten plastic zak en laat ze ca. 15 minuten afkoelen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.Trek het vel van de paprika’s.
Kook de pasta beetgaar volgens gebruiksaanwijzing. Doe de paprika’s, amandelen, kaas, knoflook, ¾ deel van de basilicum en 2 eetlepels olijfolie in de foodprocessor en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en doe hem in een schaal. Verdeel de paprika-pesto erover. Garneer met blaadjes basilicum.
Calorieën: 531kcal | koolhydraten: 86g | eiwit: 22g | vet: 11g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 17mg | vezels: 6g | suiker: 8g | vitamine C: 153mg