Ga terug
+ servings
Vruchtenbowl of Italiaanse punch met zomerfruit
Italiaanse zomer punch met prosecco
Zomerse punch bowl op z’n Italiaans. Boordevol zomerfruit. Chai thee maakt het licht kruidig.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten

Ingrediënten
  

Punch

  • 50 ml limoensap 1 ½ limoen
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 150 ml Cubaanse rum
  • 200 ml ananassap
  • 2 zakjes chai thee
  • 150 ml Prosecco

Fruit

  • 10 ijsblokjes
  • 1 abrikoos ontpit en in vieren
  • 8 frambozen
  • 8 kersen
  • 1 passievrucht in vieren
  • 50 gram blauwe bessen
  • 4 takjes aalbessen
  • 4 zeer dunne plakjes limoen

Garnering

  • 4 takjes munt alleen de blaadjes
  • eetbare bloemetjes

Instructies
 

  • Begin met het mengen van de ‘klassieke’ ingrediënten: limoensap, siroop, rum en ananassap in een maatbeker. Hang er de zakjes chai thee in en laat dit 5 minuten trekken. Haal de zakjes eruit. Zet het mengsel in de koelkast om goed koud te laten worden.
  • Maak al het fruit schoon. Vul je grote schaal of sangriakan met ijsblokjes en al het fruit. Voeg vervolgens het punchmengsel en de prosecco toe. Roer voorzichtig erdoor heen. Garneer met muntblaadjes en eetbare bloemetjes
  • Zet een grote soeplepel in de schaal, zodat alle gasten zelf zijn punch kunnen opscheppen.

Voedingswaarde

Calorieën: 247kcal | koolhydraten: 37g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 3g | suiker: 31g | vitamine C: 20mg