Ga terug
+ servings
Vietnamese loempia uit het kookboek smaakmakers van Pascal
Vietnamese lenterolletjes (goi cuon)
Gezonde Vietnamese loempiaatjes, gevuld met knisperende groenten en kruiden. De saus zorgt voor de smaak. Zelfgemaakte prik nam pla is super, maar met kant-en-klare zoete chilisaus, sojasaus of hoisinsaus zijn ze ook lekker.
Aantal 8 rolletjes
Voorbereiding 40 minuten

Ingrediënten
  

  • 40 gram glasnoedels
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 teen knoflook ragfijn gesneden
  • ¼ komkommer geschild en in julienne gesneden
  • 1 cm gember geschild en ragfijn gesneden
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 1 worteltje julienne gesneden (20 gram)
  • 1 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 1 eetlepel muntblaadjes fijngesneden
  • 1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden
  • 8 rijstvellen toko, banh trang

Instructies
 

  • Leg de glasnoedels in een kom en giet er kokend heet water over, en laat 5 minuten wellen. Giet de glasnoedels goed af, laat iets afkoelen en snijd of knip in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin op laag vuur de sambal en knoflook tot het gaat geuren. Zet het vuur uit en voeg de overige ingrediënten, met uitzondering van de rijstvellen toe en laat afkoelen.
  • Laat de rijstvellen een voor een ½ tot 1 minuut wellen in warm water tot ze plooibaar zijn. Haal elk vel voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een schone theedoek. Leg een rijstvel op een schoon werkblad en verdeel wat van de vulling over het midden; laat de uiteinden vrij. Vouw één kant van het rijstvel in de lengte over de vulling, vouw dan de korte kanten dicht en rol het bundeltje strak op.
  • Leg de loempia’s met de naad naar beneden op een schaal; serveer met hoisin-dipsaus, sojasaus of zijn zelfgemaakte zoet-pittige saus ‘prik nam pla’ (zie recept hieronder).

Voedingswaarde

Calorieën: 22kcal | koolhydraten: 5g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg