Ga terug
+ servings
Pink Bellini Rossini cocktail met aardbeien en rosé prosecco -
Pink Bellini Rossini - cocktail
De Bellini cocktail is een klassieker, gemaakt van gepureerde perzik en Prosecco. Vandaag maken we een pink bellini met gepureerde aardbeien en prosecco rosé.
Aantal 2 personen
Voorbereiding 5 minuten

Equipment

  • blender, 2 gekoelde flûte-glazen

Ingrediënten
  

  • 12 aardbeien
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 200 ml gekoelde prosecco rosé
  • IJsblokjes

Instructies
 

  • Houd twee aardbeien apart voor de garnering. Pureer de rest van de aardbeien in een blender. Breng op smaak met vanillesuiker. Schenk over in een maatbeker. Zet eventueel nog even in de koelkast, zodat hij dezelfde temperatuur heeft als de Prosecco.
  • Schenk daarna langzaam de Prosecco rosé bij de aardbeien. Voeg de ijsblokjes toe en roer goed door. Schenk het mengsel door een zeef in twee gekoelde champagneflûte-glazen. Garneer met een aardbei. Salute!

Voedingswaarde

Calorieën: 74kcal | koolhydraten: 7g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | vezels: 1g | suiker: 5g | vitamine C: 42mg