Snijd alle ingrediënten en zorg dat alles klaar staat.
Breng een grote pan met gezouten water (10 gram per liter) aan de kook.
Doe intussen in een grote koekenpan de koude olijfolie en de knoflookplakjes. Verwarm de olie langzaam en zorg dat de knoflook niet verbrandt.
Kook intussen in de pan met gezouten water de spaghetti beetgaar, maar twee minuten korter dan de gebruiksaanwijzing aangeeft.
Als de knoflook lichtbruin is, voeg dan chilipeper toe en bak nog even mee
Neem de pan van het vuur en voeg een schep kookwater van de pasta toe (let op het kan gaan spetteren).
Giet de pasta af. Roer de pasta door het oliemengsel in de koekenpan. Schep goed om (het is de bedoeling dat de hete olie om de pasta kleeft). Roer de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer meteen.
Je kunt eventueel nog Parmezaanse kaas erover strooien, maar dit hoort eigenlijk niet.
Notities
Eet je dit als een hoofdgerecht, serveer er dan een frisse salade bij.