Ga terug
+ servings
BBQ bijgerechten van Julius Jaspers: coleslaw en barbecue-saus
Klassieke barbecuesaus
Deze klassieke homemade barbecue is zo gemaakt. Mag niet ontbreken op je BBQ-buffet.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 15 gram boter
  • 1 groot sjalotje fijngesnipperd
  • 1 klein teentje knoflook uitgeperst
  • 100 gram tomatenketchup Heinz
  • 1 eetlepel bruine suiker 10 gram
  • 15 ml sushi-azijn
  • ½ eetlepel worcesstershiresaus
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder zoet
  • mespunt cayennepeper
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Smelt de boter en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak nog even door. Voeg toe: ketchup, bruine suiker, sushi-azijn, worchestershiresaus, mosterdpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper.
  • Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes garen en inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen voor gebruik.

Voedingswaarde

Calorieën: 38kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 2mg