- 15 gram boter
- 1 groot sjalotje fijngesnipperd
- 1 klein teentje knoflook uitgeperst
- 100 gram tomatenketchup Heinz
- 1 eetlepel bruine suiker 10 gram
- 15 ml sushi-azijn
- ½ eetlepel worcesstershiresaus
- ½ theelepel mosterdpoeder
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder zoet
- mespunt cayennepeper
- zwarte peper
Smelt de boter en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe, bak nog even door. Voeg toe: ketchup, bruine suiker, sushi-azijn, worchestershiresaus, mosterdpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper.
Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes garen en inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen voor gebruik.
Calorieën: 38kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 1g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 1mg | vezels: 1g | suiker: 6g | vitamine C: 2mg